Female Economy

De Mexicaanse ‘amigo y compañero’ Daniel Giménez Cacho en Adelheid Roosen slaan opnieuw de handen ineen voor de voorstelling Yo Nunca Lloro (Ik huil nooit). Giménez Cacho, regisseur en prijswinnende tv- en filmacteur, ontmoette Adelheid in 2013 in Mexico City. Zij leerde, op aanvraag van Daniel, haar adoptiemethodiek aan 30 Mexicaanse acteurs en studenten. Hun beider fascinaties voor de verbinding centrum-wijk en de zoektocht naar ‘de ander’ resulteerde in drie Wijksafari’s in Mexico. De laatste Wijksafari vond plaats in de beruchte Ciudad Juarez, dat gedomineerd wordt door druggerelateerde criminaliteit en de zgn. ‘feminicidios’ (vrouwenmoorden).

Dit seizoen neemt Adelheid de regie in handen van de voorstelling Yo Nunca Lloro. Geïnspireerd op Adelheid’s voorstelling Hetty&George (2013) waarin zijzelf en acteur George Groot een openbaar gesprek aangaan over wat een mens doet met wat er op zijn pad komt en waar hij niet om heen kan. In deze Mexicaanse versie wordt de ‘autobiografische en intieme’ methodiek van Adelheid|Zina tevens gehanteerd en leggen Daniel en zijn bühne-kompaan Laura Almela hun levensscenario’s in de openbare ruimte. 

‘De voorstelling [...] is een superieur staaltje van persoonlijk theater over de ruimte tussen mensen, en over de vraag hoe dichtbij we een ander laten komen Vrij Nederland (over Hetty&George – de inspiratiebron voor Yo Nunca Lloro) 

Yo Nunca Lloro PICTURES

    • 2 daniel laure ritueel start
    • 24 gebroken hart daniel
    • 39 laura confronteert daniel
    • 35 laura daniel dansen
  • Previous
  • Next

Yo Nunca Lloro IN THE NEWS

Siempre | 17 dec 17

"Yo Nunca Lloro is een voorstelling die het beste van het huidige theater laat zien. Het overstijgt theatrale vernieuwing en zet in op onze humaniteit. Het zijn de röntgenfoto’s van 2 acteurs, 2 artistien, 2 mensen die hun grenzen op zoeken en voorbijgaan aan conventies en breken door theatrale kaders door zichzelf te tonen als kwetsbare en kwetsende wezens."

" […] Yo Nunca Lloro combineert schitterende, adembenemende en levendige artistieke eerlijkheid met bewonderenswaardige vaardigheid van Almela en Gimenez Cacho – absolute eigenaars van zowel het podium als hun eigen grootse capaciteiten."

“een van de beste theatrale werken van 2017”

Cartelera de Teatro I 6 dec 17

“Yo Nunca Lloro laat ons voelen wat we allemaal achter ons masker dragen.”

“Roosen construeert een zeer waardevol en bijzonder schouwspel die misschien wel, vanaf nu tot in de toekomst, een vaste enscenerings-vorm zou moeten worden op alle toneelscholen.”


Yo Nunca Lloro credits

Yo​ ​Nunca​ ​Lloro

Idee I Adelheid Roosen

Regie​​ I ​Adelheid​ ​Roosen

Spel​ ​&​ ​Tekst​ I Laura Almela​ ​&​ ​Daniel​ ​Giménez​ ​Cacho 

Regie-assistentie I​ María​ ​Goycoolea & Lauren Rissik

Licht ontwerp I  Gabriel Pascal

Productie I Ramiro Galeana Mellin

Fotografie I  Maya Goded

Tekst transrciptie I Baltimore Beltran

Vertaling I Fernando Bueno

Co-productie​​ ​Teatro​ ​El​ ​Milagro​ ​en​ ​Adelheid|Female​ ​Economy 

 

 

 

 

 

EnglishNederlands