Female Economy

Hoogwater voorheen Laagwater About

WEGENS SUCCES VERLENGD I AUGUSTUS - NOVEMBER 2015 I ON TOUR
Wegens het grote succes van afgelopen seizoen is Hoogwater voorheen Laagwater te zien in Bellevue van 19 t/m 27 augustus en op tournee door Nederland en Vlaanderen vanaf 6 oktober tot en met 15 november!  

We hebben de handen opnieuw ineen geslagenmet De Veenfabriek. Na het succes van #MOES (2011), vinden de pioniers van onderzoek naar uitersten, elkaar wederom in een fonkelende nieuwe produktie. Voor de gelegenheid aangevuld met de ongekroonde koning van het autonome denken, Wim T. Schippers.

Het werk van Wim T. Schippers, wordt vaak ontregelend genoemd. Daar is hij niet op uit. Integendeel. Zijn ‘acties’, beeldende kunst-, tv- en theaterwerk zijn er altijd op gericht vorm te geven aan een even onvoorspelbare als ongrijpbare werkelijkheid. Mensen in zijn vertoningen hebben nooit een doel; alleen maar richting. Er bestaat derhalve geen: waarom?

HOOGWATER VOORHEEN LAAGWATER

'HOOGWATER voorheen LAAGWATER' is de theatertekst die Wim T. Schippers speciaal voor de Veenfabriek en Adelheid|Female Economy geschreven heeft. Samen met hun acteurs en muzikanten betreedt hij het podium om in de hoedanigheid van pianist, toneelknecht en dirigent van een plaatselijk amateurkoor zijn opwachting te maken.

HOOGWATER is een bijzondere muzikale vertoning, telkens geheel Schipperiaans door onverwachte gebeurtenissen onderbroken en verstoord. Op de voor hem kenmerkende wijze voert Schippers ook nu weer personages ten tonele die allemaal zo hun eigen kijk op de dingen hebben. Reagerend op elkaars impulsen om de boel onder controle te krijgen, lopen de misverstanden juist daardoor regelmatig hoog op.

De schijnbaar logische wereld waarin alles begrijpelijk en overzichtelijk is, heeft maar een klein tikje nodig om zijn ware gedaante prijs te geven. Die van een onbeschrijflijke chaos waaraan wij allemaal onderhevig zijn. Waarin betekenis noch levensdoel bestaat. Maar de mens zelf bestaat in ieder geval wel. Voor de tijd die hem gegeven is. Hij is de eerste diersoort die in staat is gebleken met vallen en opstaan de mooie wereld te creëren waarin wij nu leven. Dankzij zijn wildste pogingen om orde te scheppen, is het hem gelukt de natuur te onderwerpen aan zijn wil.

Wat voor zolang het duurt een zegen is, aldus Wim T. Schippers.

IN THE NEWS

TELEGRAAF *** I 09 JAN 2015
“Knap is het dat actrice Meral Polat de grootste onzin met de grootste overtuiging weet te brengen en Joep van der Geest is uiterst geestig zoals hij probeert de controle te houden.”

VOLKSKRANT ** I 09 JAN 2015
"Veel taal, veel grappen, veel onhandig gedoe, dubbelrollen, meligheid en muziek […] Muizelaar is weer ijzersterk als de morsige professor die zich onder meer opwindt over de tussen –n in pannenkoek."

TROUW ** I 09 JAN 2015
"Verwarrend noch verrassend"

NRC *** I 08 JAN 2015
"Schippers blijft koning van ontregeling."

THEATERKRANT **** I 08 JAN 2015
"Hoogwater voorheen Laagwater heeft een hoge dosering meligheid-kent-geen-tijd. [...] En hij flikt het hem weer. Met een pittige portie Bühne-Anarchie, een pak woordgrappen, een doos types en een zangkoor."

"Het optredende amateurkoor, zo liet ik me vertellen, was het Haarlems Theater Zangkoor en [...] bracht na het slotapplaus samen met Titus Muizelaar een toegift waar het publiek voor op de stoelen kwam en waar ik tranen van in de ogen kreeg."

SCENES **** I 08 JAN 2015
"Schippers’ werk is talig. Muizelaar slaat zich daar opnieuw geweldig doorheen door het absurdisme bloedserieus te brengen. Hij is de ideale Schippers-acteur. Naast de schrijver zelf die in zijn eigen stuk onder meer als pianist, dirigent en virtuoos flierefluiter losgaat. Wat er allemaal in twee uur om hen heen gebeurt, valt niet in kort bestek te beschrijven. […] Je kijkt bij Hoogwater voorheen laagwater voortdurend je ogen uit."

VOLKSKRANT I 06 JAN 2015
"Het publiek grinnikt, hikt, lacht en buldert. Om Schippers, die, haartjes strak gekamd, struikelend over zijn glimmende smokingschoenen een doodsmak imiteert. En om Joep van der Geest die op oranje schoenen en met paars haarspeldje als 'compère' alle gestuntel uit de hoogte streng becommentarieert."

  • HLW flyer
  • HLW voorstelling1
  • HLW voorstelling2
  • HLW voorstelling3
  • HLW voorstelling4
  • HLW voorstelling5
  • HLW Wim T.
 • Previous
 • Next

Hoogwater voorheen Laagwater on tour

AUGUSTUS 2015

19 t/m 23 aug I Theater Bellevue I Amsterdam
25 t/m 27 aug I Theater Bellevue I Amsterdam

OKTOBER 2015

06 okt I Arenberg Schouwburg I Antwerpen
09 okt I Stadstheater I Zoetermeer
15 okt I  Schouwburg I Amstelveen
16 okt I  Wilminktheater I Enschede
27 okt I Odeon I Zwolle
28 okt I  Harmonie I Leeuwarden
29 okt I  Oude Luxor I Rotterdam
30 okt I Meervaart I Amsterdam

NOVEMBER 2015

08 nov I Theater aan het Spui (matinee) Den Haag
10 nov I Stadsschouwburg Nijmegen
11 nov I Schouwburg I Zutphen
14 nov I Kunstmin I Dordrecht
15 nov I Schouwburg I Leiden

EERDER TE ZIEN IN

27 mrt 15 I Junushoff I Wageningen
19 mrt 15 I Rotterdamse Schouwburg I Rotterdam
14 mrt 15 I Leidse Schouwburg I Leiden
07 mrt 15 I Het Park I Hoorn
27 feb 15 I Theater de Veste I Delft
26 feb 15 I Theater Bellevue I Amsterdam
25 feb 15 I Theater Bellevue I Amsterdam
24 feb 15 I Theater Bellevue I Amsterdam
22 feb 15 I Theater Bellevue I Amsterdam
21 feb 15 I Theater Bellevue I Amsterdam
20 feb15 I Theater Bellevue I Amsterdam
19 feb 15 I Theater Bellevue I Amsterdam 
10 feb 15 I Schouwburg I Gouda
09 feb 15 I Stadsschouwburg I Groningen
08 feb 15 I Stadsschouwburg I Utrecht
07 feb 15 I Stadsschouwburg I Utrecht
04 feb 15 I De Vest I Alkmaar
31 jan 15 I De Lawei I Drachten
28 jan 15 I Theater aan het Spui I Den Haag
27 jan 15 I Theater aan het Spui I Den Haag
17 jan 15 I Schouwburg I Arnhem 
10 jan 15 I Toneelschuur I Haarlem
09 jan 15 I Toneelschuur I Haarlem
08 jan 15 I Toneelschuur I Haarlem
07 jan 15 I Toneelschuur I Haarlem I première
06 jan 15 I Toneelschuur I Haarlem I try out
03 jan 15 I Toneelschuur I Haarlem I try out 

Hoogwater voorheen Laagwater credits

Regie, tekst & muziek I Paul Koek, Titus Muizelaar, Wim T. Schippers
Vormgeving I Wim T. Schippers
Spel I Wim T. Shippers, Titus Muizelaar, Meral Polat, Paul Koek, Joep van der Geest, Jacobien Elffers, Ton van der Meer, Phi Nguyen, John van Oostrum en in iedere stad een lokaal koor
EnglishNederlands