Female Economy

Gesluierde Monologen about

DE KLOOF TUSSEN JOU EN ONS WORDT GROTER VANDAAR, WEDEROM... 

12 indringende en intieme verhalen over de in Nederland wonende moslimvrouw vertolkt door 3 Turkse actrices en muzikaal begeleid door een Turkse saz-speelster.

GESLUIERDE MONOLOGEN 

12 jaar na de première in Amsterdam, via België en New York, langs Caïro en Berlijn, over Ankara en Parijs door Frankrijk en Canadad, nu on tour door Nederland.

Begrgrip voor, inzicht in en kennis over de islam zijn volkomen geërodeerd en hebben plaats gemaakt voor alom geaccepteerde vooroordelen en ongefundeerde uitgangspunten. In dit klimaat zijn het vooral vrouwen, die in de hiërarchie van het aanzien geweldig kelderen. Niet alleen de moeder, maar vooral als autonoom individu met de daarbij behorende intimiteiten. Laten we niet 'luisterloos' worden voor elkaar! 

PEÇELI MONOLOGLAR

Hollanda da yasayan müslüman kökenli kadın, istesede istemesede, kamuoyunda gündemde  Ama onu gercekten taniyormuyuz?  Onun hakkında ne biliyoruz? Bu soruyu tiyatrocu Adelheid Roosen seneler önce kendine sormuştu  2016' da bu sorunun halen aktüel oldugunu goruyoruz. Onun hayat hikayesini, ritullerini, guzelligini, melankosini derinden inceleyip ilgi gösterdik mi? Bu kadinı aydın ve yumuşak bakisla görmek icin, Adelheid butun Hollandayı gezdi ve Hollanda da yasayan müslüman kökenli kadınlarla röportaj yaptı.  

Bu reportajlarin sonuclarini oniki dokunaklı ve samimi monologlara doktu. Bu monologlar müslüman kulturunden gelen kadınlar tarafından oynanıyor, ve Turkiyeli bayan müzisyen tarafından saz ile eslik ediliyor. 

ON TOUR I NOV 2015 - JAN 2016 I HEEL NEDERLAND

De in Nederland wonende vrouw met moslim achtergrond staat, gewild of ongewild, veel in de belangstelling. Maar wat weten we nou wérkelijk van haar?

Dat is wat Adelheid zich afvroeg. Wanneer verdiepen we ons in hun verhalen, hun rituelen, hun schoonheid en hun pijn? Om een heldere zachte blik op de ander te werpen, ging Adelheid in Nederland op pad en interviewde vele vrouwen. Allen in een moslimland geboren, maar inmiddels wonend in Nederland.

Het resultaat van deze interviews is verwerkt in twaalf indringende en intieme monologen. De monologen worden vertolkt door vrouwen afkomstig uit een moslimcultuur. Zij worden muzikaal begeleid door een Turkse saz-speelster.
De Nederlandse, Engelse en Franse teksten zijn hier verkrijgbaar.

De eerste voorstelling van Gesluierde Monologen was op 11 december 2003 in De Brakke Grond, Amsterdam. Sindsdien is er in vier talen gespeeld in respectievelijk Berlijn, Ankara, New York, Yale, Boston en Avignon. Readings van het stuk werden gehouden in Caïro en Amman. In januari 2013 keerde de voorstelling terug in Amsterdam met een speciale jubileumeditie, in 2014 reisde de voorstelling weer door heel Nederland. Najaar 2015 wordt de voorstelling opnieuw hernomen in Nederland en België.

In 2008 ging de eerste Franstalige voorstelling van Monologues Voilés in Brussel in première, met een Belgische cast (coproducent Théâtre de Poche). Diezelfde cast speelde vanaf 30 september 2011 drie maanden Les Monologues Voilés in Le Petit Théâtre in Parijs (coproducent LP Productions). Monologues Voilés tourde in seizoen 2012-2013 door Frankrijk (www.lesmonologuesvoiles.fr), Zwitserland (www.ticketcorner.ch) en Canada (www.studioquipo.com).

IN THE NEWS

VRIJ NEDERLAND I 8 MAART 2014
"Zo staat Oral op een doordeweekste ochtend om kwart over negen in de Groningse Staddschouwburg te spelen voor vrouwen uit opvanghuizen. Met dit soort publiek volgt meestal een nagesprek en dat gebeurt ook nu. De voorstelling heeft overduidelijk indruk gemaakt. 'Schokkend', zegt een blonde vrouw. 'Maar wel heel mooi.'"

@MIRANDA LAANSTRA I 6 FEB 2014
"Gezien de #GesluierdeMonologen in @Stadsschouwburg. Ontroerend, grappig, vlijmscherpe teksten & vier prachtige vrouwen."

@NADIA BERBERELLA I 7 APR 2014
Blown away door Gesluierde Monologen van @NazmiyeOral @MeralPolat en @AdelheidRoosen. Dit had ik niet verwacht. Confronterend. Beautiful. 

VOIR I DEC 12
"The inspirational energy of Les Monologues Voilés dispels
our preconceptions of a community that is home to as many truths
 as the number of individuals that make it up."

LE DEVOIR I DEC 12
"If you want to see a Muslim woman without the mask she wears in public,
then you must give her a platform. Les Monologues Voilés fulfils that
all-important task, presenting a joyful, celebratory setting in which women
let loose in unembarrassed and informal conversation."

LE MONDE I 13 NOV 11
“Wat ik van belang vind, is de ontmoeting met de Ander, hoe anders die ook is. En tenslotte, als mijn werk geslaagd is, moeten de mensen zeggen: de Ander is eigenlijk gewoon een mens, geen vreemdeling.” [...] Voor Adelheid Roosen komt de creatie van de Gesluierde Monologen overeen met deze benaderingswijze van “bewustzijn en dialoog”. Ik word gedreven door nieuwsgierigheid, je moet je in mensen verdiepen voordat je begint te oordelen, pleit zij nog, terwijl ze haar grote handen met gelakte nagels door de lucht beweegt, alsof ze haar woorden extra nadruk wil geven. [...]
Eerder dan dat het een frontale aanval op de islam als religie is, stelt het stuk de culturele tradities als besnijdenis, het afsluiten van de vagina, het gedwongen of gearrangeerde huwelijk, de obsessie met de vrouwelijke maagdelijkheid en het taboe rond homoseksualiteit, ter discussie."

MARIE CLAIRE I OKT 11
"Twaalf briljante portretten van vrouwen die openhartig spreken... De voorstelling is opgebouwd uit contrasterende, kleurrijke en soms ook grappige getuigenissen die altijd oprecht en aangrijpend zijn."

EDGE BOSTON I 18 OKT 07
"The Veiled Monologues is indeed beautiful, and it is courageous. It also rings with authenticity [...] The monologues include gestures of the broadest sort, a sort of sexual Vaudevlle, but it's hard to take offense: the things we hear about are detailed, and yet not clinical. The sheer honesty of the words strips away the capacity for snap judgment."

THEATERMANIA.COM I 09 OKT 07
"The image many Westerners have of Muslim women is of repressed females dominated by a strict patriarchal culture that literally forces them to hide behind a veil. But many of these tales counter that simplistic view, showing the joys these women take in their sexuality and the freedom they have found within the confines of their religious and cultural upbringing."

TROUW I 20 JAN 04
Geen gêne in De Gesluierde Monologen
"In De Gesluierde Monologen wordt het vrouwenlichaam niet op afstand gehouden door erover te praten, het lichaam is dichtbij, het lichaam is de grote hoofdpersoon, sterk aanwezig. En dat lichaam is het toneel, waar pijn, schaamte, vernedering en angst beleefd wordt en vooral ook een ongekende sensualiteit. In De Gesluierde Monologen doet het er niet toe hoe dat lichaam eruit ziet. Dik zijn, dun zijn, jong zijn of oud, mooi of lelijk, het is geen onderwerp van gesprek. Net zomin als het ertoe doet hoe de geliefde eruit ziet of zelfs wat zijn bedoelingen zijn."

DE GROENE AMSTERDAMMER I 17 JAN 04
"Anderhalf uur lang verhalen en muziek. Met zoetigheid en thee vooraf, en ovaties en een geluksgevoel achteraf. Welkom bij De Gesluierde Monologen." 

NRC HANDELSBLAD I 22 DEC 03
"[...] verhalen zo vol verfijning in het liefdesspel dat je je schaamt voor je Hollandse botheid. De verhalen zijn ook zeer poëtisch, met prachtige details zelfs daar waar je ze niet zou verwachten."

DE TELEGRAAF I 15 DEC 03
"De monologen zijn elk inhoudelijk van een zeldzame intensiteit. Het voelt als een voorrecht om werkelijk in het diepste van een moslimvrouw te mogen kijken... Adelheid Roosen wilde met haar Gesluierde Monologen bereiken dat moslimvrouwen met een zachtere blik worden bekeken, en in die opzet is ze ruimschoots geslaagd."

DE VOLKSKRANT I 13 DEC 03
"Waar de taboes van Ensler als enigszins belegen overkwamen, sluit Roosens interesse aan bij hier en nu: Wat gebeurt er, en wie gaan er schuil achter die sluiers. Maar een zeker zo belangrijk aspect is de manier van vertellen: Vitaal, verrassend en poëtisch."

  • 1 gm cigdem yuksel2
  • 2 gm cigdem yuksel
  • 3 gm cigdem yuksel
  • 4 gm cigdem yuksel2
  • 5 gm cigdem yuksel2
  • 6 gm cigdem yuksel2
  • 7 dgm cigdem yuksel2
 • Previous
 • Next

Gesluierde Monologen on tour

Gesluierde Monologen is vertaald en gespeeld in 4 talen:
Nederlands, Engels, Turks, Frans en er is een Duitse boventiteling

05 nov 15 World Forum Den Haag (Engelse versie)
03 dec 15 Parktheater Alphen aan den Rijn
10 dec 15 Theater de Veste Delft
12 dec 15 Theater Cultura I Ede
15 dec 15 Isala Theater Capelle aan den IJssel

10 jan 16 Oude Luxor Theater Rotterdam 
14 jan 16 Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden
15 jan 16 Stadschouwburg Middelburg Middelburg
17 jan 16 I De Kleine Komedie Amsterdam
20 jan 16 Theater aan het Spui Den Haag
22 jan 16 Schouwburg Almere Almere
23 jan 16 Schouwburg Kustmin Dordrecht
28 jan 16 Theater De Purmaryn I Purmerend
29 jan 16 Podium Hoge Woerd Utrecht
30 jan 16 De Meervaart I Amsterdam I matinee I Turks I NL boventitels
30 jan 16 De Meervaart Amsterdam
05 feb 16 I Ostade I Amsterdam
06 feb 16 I Ostade I Amsterdam
26 feb 16 I Theater Bellevue I Amsterdam
27 feb 16 I Theater Bellevue I Amsterdam


EERDER TE ZIEN IN NEDERLAND

25 apr 14 I Stadsschouwburg I Utrecht
24 apr 14 I Stadsschouwburg I Utrecht
19 apr 14 I De Meerse I Hoofddorp
18 apr 14 I Theater De Vest Alkmaar
17 apr 14 I Theater aan het Spui (Turkse versie) I Den Haag
16 apr 14 I Theater aan het Spui I Den Haag
07 apr 14 I De Balie I Amsterdam 
22 mrt 14 I Zaantheater I Zaandam
14 mrt 14 I Leidse Schouwburg I Leiden
08 mrt 14 I Schouwburg I Arnhem
07 mrt 14 I De Blauwe Kei I Veghel
06 mrt 14 I Goudse Schouwburg I Gouda
05 mrt 14 I Theater Frascati I Amsterdam
04 mrt 14 I Theater Frascati I Amsterdam
01 mrt 14 I Schouwburg (Turkse versie) I Rotterdam
28 feb 14 I Schouwburg I Rotterdam
22 feb 14 I Toneelschuur I Haarlem
21 feb 14 I Toneelschuur I Haarlem
13 feb 14 I Wilminktheater I Enschede
12 feb 14 I Wilminktheater (Turkse versie) I Enschede
06 feb 14 Stadsschouwburg (besloten) I Groningen
05 feb 14 I Stadsschouwburg Groningen
01 feb 14 I Theater De Lieve Vrouw I Amersfoort
19 dec 13 I Blijfhuis (besloten) I Amsterdam
19 dec 13 I Blijfhuis (besloten) I Alkmaar
25 apr 13 I Blijfhuis (besloten) I Amsterdam
19 apr 13 I buurthuis De Mussen (besloten) I Den Haag
18 apr 13 I Blijfhuis (besloten) I Amsterdam
14 feb 13 One Billion Rising I Panama Amsterdam
22, 23, 25 & 26 jan 13 I Podium Mozaïek I Amsterdam

12 - 16 mei 09 I Stadsschouwburg Amsterdam I Amsterdam
23 mrt 09 I Women Inc. I Pakhuis de Zwijger Amsterdam
27 feb 09 I Theateravond van Stine Jensen I De Griffioen I Amsterdam
24 okt 06 I Nacht van VN I Melkweg I Amsterdam
15 apr 05 I Theaterzaal 200 I Amsterdam
13 apr 05 I Buurthuis I Dordrecht
09 apr 05 I Het Eliashuis I Amsterdam
07 apr 05 I Vrouwencentrum Vrouw & Vaart I Amsterdam
06 apr 05 I Wijkcentrum Overdie Alkmaar
02 apr 05 I Centrum Moskee Deventer I Deventer
15 mrt 05 I ROC I Nijmegen
08 mrt 05 I Ministerie van Buitenlandse Zaken I Den Haag
08 mrt 05 I Centrale Bibliotheek I Rotterdam
06 mrt 05 I Moedercentrum Stabij I Utrecht
02 mrt 05 I Wijkcentrum Europawijk I Haarlem
27 feb 05 I CKC De Kubus I Lelystad
22 feb 05 I De Tweede Kamer der Staten-Generaal I Den Haag
21 feb 05 I Theater Concordia Den Haag
19 feb 05 I De Balie I Amsterdam
15 feb 05 I Schouwburg Kunstmin I Dordrecht
12 & 13 feb 05 I Buurthuis Stedenpunt Almere
10 & 11 feb 05 I Chassé Theater I Breda
08 feb 05 I Theater De Stoep I Spijkenisse
01 - 06 feb 05 I Theater Frascati I Amsterdam
23 jan 05 I Theater aan het Vrijthof I Maastricht
21 jan 05 I STUK I Leuven
19 jan 05 I SCC de Muzenval I Eersel
16 jan 05 I Leidse Schouwburg I Leiden
15 jan 05 I ROC I Utrecht
13 jan 05 Theater Hof 88 I Almelo
13 jan 05 I De Doelen Rotterdam
10 & 11 jan 05 De Goudse Schouwburg I Gouda

28 dec 04 I LUX Theater I Nijmegen
21 - 23 dec 04 I Theaters Tilburg I Tilburg
17 & 18 dec 04 I Chassé Theater I Breda
14 & 15 dec 04 I De Goudse Schouwburg I Gouda
10 - 12 dec 04 I Schouwburg Amstelveen I Amstelveen
07 dec 04 I Theater aan de Schie I Schiedam
03 & 04 dec 04 I Schouwburg Orpheus I Apeldoorn
27 & 28 nov 04 I Koningstheater I Den Bosch
25 nov 04 I Schouwburg De Meerse I Hoofddorp
23 nov 04 I Sctadsschouwburg Middelburg I Middelburg
20 nov 04 I Schouwburg Kunstmin I Dordrecht
19 nov 04 I Het Trefpunt I Warmond
18 nov 04 I Theater Junushof I Wageningen
17 nov 04 I Theater De Blauwe Kei I Veghel
16 nov 04 I Theater De Veste I Delft
13 nov 04 I Zaantheater I Zaandam
12 nov 04 I Twentse Schouwburg I Enschede
10 nov 04 I Rabotheater I Hengelo
03 nov 04 Theater De Leest I Waalwijk
02 nov 04 I Theater De Kom I Nieuwegein
29 - 31 okt 04 I De Meervaart I Amsterdam
28 okt 04 I Theater De Poorterij I Zaltbommel
24 okt 04 I Stadsschouwburg De Harmonie I Leeuwarden
23 okt 04 I Het Klooster I Woerden
21 okt 04 I Theater De Lieve Vrouw I Amersfoort
20 okt 04 I Parktheater I Eindhoven
17 okt 04 I Theater De Maasport I Venlo
16 okt 04 I Theater De Vest I Alkmaar
15 okt 04 I De Reggehof I Goor
13 okt 04 I Schouwburg Agnietenhof I Tiel
09 & 10 okt 04 I Theater Zuidplein I Rotterdam
08 okt 04 I Theater De Luifel I Heemstede
01 - 03 okt 04 I Theater Frascati I Amsterdam
28 - 30 sep 04 I Theater Frascati I Amsterdam
24 & 25 sep 04 I Theater aan het Spui I Amsterdam
09 - 14 mrt 04 I Theater Frascati I Amsterdam
03 & 04 mrt 04 I De Roestbak I Almere
24 - 26 feb 04 I Twentse Schouwburg I Enschede
20 - 22 feb 04 Deventer Schouwburg Deventer
10 - 14 feb 04 Oude Luxor Theater I Rotterdam
06 - 08 feb 04 I De Meervaart I Amsterdam
04 & 05 feb 04 I Parktheater I Eindhoven
29 - 31 jan 04 I Theaters Tilburg I Tilburg
25 jan 04 I Theater aan de Parade I Den Bosch
20 jan 04 I Leidse Schouwburg I Leiden

14 - 16 jan 04 I Stadsschouwburg Utrecht I Utrecht
09 & 10 jan 04 I Theater aan het Spui I Den Haag
07 jan 04 Stadsgehoorzaal Vlaardingen Vlaardingen
02 & 03 jan 04 Isala Theater Capelle a/d IJssel

22 - 28 dec 03 I Rotterdamse Schouwburg I Rotterdam
21 - 21 dec 03 I De Brakke Grond Amsterdam
11 dec 03 I De Brakke Grond I Amsterdam (première)
09 & 10 dec 03 I De Brakke Grond I Amsterdam (try-out)

FRANKRIJK

24 mei 13 I Nimes
23 mei 13 I Merignac
22 mei 13 I Merignac
20 apr 13 I Saint Maur
06 apr 13 I Saint Dizier
05 apr 13 I Thionville
04 apr 13 I Sausheim
28 mrt 13 I La Fleche
08 mrt 13 I Grande Synthe
05 mrt 13 I Oloron Ste Marie
20 nov 12 I Les Ulis
16 nov 12 I Cabestany
30 sep - 31 dec 11 I Le Petit Théâtre de Paris I Parijs
08 - 31 jul 10 Festival d'Avignon
23 - 27 mrt 10 I Centre de Wallonie I Parijs

ZWITSERLAND

17 apr 13 I Lugano

CANADA

12 - 15 dec 12 I Place des Arts I Quebec
6 - 8 dec 12 I Place des Arts I Quebec

BELGIË

28 mei 11 I  Rebecq
05 - 23 apr 11 I Théâtre de Poche I Brussel

01 - 17 mrt 10 I Théâtre de Poche I Brussel
19 - 20 mrt 1 I Herve
13 mrt 10 I Gembloux 
07 mrt 10 I Malmédy 
05 mrt 10 I Floreffe
11 - 13 feb 10 I Jette

27 sep 09 I Flémalle
25 - 27 apr 09 I Mons
16 - 24 apr 09 I Charleroi
mrt - apr 09 I Théâtre de Poche I Brussel

okt - dec 08 I België tournee 
sep - okt 08 I Théâtre de Poche I Brussel 
mei 08 I België tournee 
jan - feb 08 België tournee

09 dec 06 I De Warande I Turnhout
08 dec 06 I Stadsschouwburg Mechelen I Mechelen
07 dec 06 Stadsschouwburg Sint-Niklaas I Sint-Niklaas
06 dec 06 I 30 CC I Leuven
02 dec 06 I GC Bree-Breughelzaal I Bree
01 dec 06 I CC de Kollebloem I Puurs
25 nov 06 I CC Het Bolwerk I Vilvoorde
24 nov 06 I GC de Papeblok I Tervuren
23 nov 06 I CC De Kimpel I Bilzen
18 nov 06 I Raadzaal Stadhuis I Halle
17 nov 06 I CC Gildhof I Tielt
16 nov 06 I CC de Brouckere I Torhout
15 nov 06 I CC Hasselt I Hasselt
11 nov 06 I GC de Wildeman I Herent
10 nov 06 I CC Het Getouw I Mol
09 nov 06 I CC De Spil I Roeselaere
08 nov 06 I Auditorium Limburghal I Genk
04 nov 06 I OC De Buiting I Paal-Beringen
03 nov 06 I CC De Plombloem I Ninove
02 nov 06 I De Kortrijkse Schouwburg I Kortrijk
28 okt 06 I CC Hof Ten Hemelrijk I Opwijk
21 okt 06 I CC de Witte Merel I Lint
20 okt 06 CC De Werf I Aalst
19 okt 06 I CC Leopoldsburg I Leopoldsburg
18 okt 06 I CC Westrand I Dilbeek
17 okt 06 I CC Ter Vesten I Beveren-Waas

14 okt 06 I CC De Schakel I Waregem
13 okt 06 I CC Lokeren I Lokeren
12 okt 06 I GC Tentakel I Zonhoven
11 okt 06 I Zuiderpershuis I Antwerpen
07 okt 06 I OC D'Annexe I Haan
06 okt 06 I CC Ter Dilft I Bornhem
06 okt 06 I CC De Valkaart I Oostkamp
04 okt 06 I De Centrale I Gent

17 apr 05 I Gelijke Kansen in Vlaanderen I Brussel
08 apr 05 I Het Paleis I Antwerpen
17 & 18 feb 05 I Vooruit Kunstencentrum I Gent
27 - 29 jan 05 I Koninklijke Vlaamse Schouwburg I Brussel
15 jan 05 I De Biekorf I Brugge
06 mrt 04 I De Vieze Gasten I Gent

JORDANIË

17 sep 12 I Hakaya festival I Amman
mrt 05 I Amman International Theatre Festival I Amman

USA

23 - 28 okt 07 Yale University Theatre I New Haven
16 - 21 okt 07 I American Repetory Theatre Boston
2 - 14 okt 07 I St. Ann's Warehouse I New York
sep 06 IMPACT Reading Festival I New York
aug 07 Shakespeare & Company Lennox
mei - juni 06 I Atlanta Theatre Festival I Atlanta
jan 06 I APAP Theatre Festival USA I New York
jan 06 I Under the Radar Festival I New York

DUITSLAND

21&22 nov 06 I Diyalog TheaterFest I Berlijn

EGYPTE

nov 05 I Studio Emad Eddin I Opvang Vrouwencentrum I Caïro

TURKIJE

nov 05 I Taksav Festival I Ankara

Gesluierde Monologen credits

TOURNEE 2015|2016

Tekst en regie Adelheid Roosen
Actrices Oya Capelle, Nazmiye Oral, Meral Polat
Muzikante Seval Okyay
Regieassistent Lauren Rissik
Decorontwerp Adelheid Roosen
Video Adelheid Roosen, Mijke de Jong
Videomontage Titus Tiel Groenestege
Lichtontwerp Geldof, Verhaart & Den Ottolander
Turkse vertaling Hanneke van der Heijden
Producent Adelheid|Female Economy

TOURNEE 2013

Tekst en regie I Adelheid Roosen
Acteercoach I Titus Muizelaar
Actrices I Oya Capelle, Nazmiye Oral, Meral Polat
Muzikant I Seval Okyay, Sercan Engin
Dramaturgie I Dirkje Houtman
Regieassistentie I Marjolein Polman
Decorontwerp I Adelheid Roosen
Video I Adelheid Roosen, Mijke de Jong
Videomontage I Titus Tiel Groenestege
Lichtontwerp I Geldof, Verhaart & Den Ottolander
Compositie 'De vijfde dag' en 'De Ballonnenman' I Adelheid Roosen, Seval Okyay
Turkse vertaling I Hanneke van der Heijden
Techniek I Seth Mook, Jasper Verhaart, Kasper Zegel
Productie I Mirjam Visser, Lauren Rissik
Producent I Bos Theaterproducties, Female Economy
Research I Liesbeth Maas
Grafisch ontwerp I Sander Plug, Johanna Koelman 
Fotografie affiche I Jouk Oosterhof 
Scènefotografie I Joris van Bennekom
Pictures I Jan Versweyveld 

LES MONOLOGUES VOILÉS

Tekst, eindregie, mise-en-scène I Adelheid Roosen
Actrices I Jamila Drissi, Hoonaz Ghojallu, Morgiane El Boubsi
Muziek I Hassiba Halabi
Coproducent I LP Productions, Alain Dierckx & Julie Desirant
Uitvoerend Producent I Catherine Mahéo
Persvoorlichting Frankrijk I Aidem, Stéphane Letellier & Claire Fabre

MET DANK AAN

Theater De Balie, Elly Ludenhof, Mieke Baars, Dolle Zina, Myriam Sahraoui, Amina Meliani, Samira Abbos, Maria S. Bouanani, Yasmine Allas, Meral Uslu, Naima El Bezaz, Naima Azough, Ayaan Hirsi Ali, Funda Müjde, Nahed Selim, Ceylan Pektas-Weber, Basema Spijkerman-Salman, Hatice Kursun, Naema Tahir, Ola Mafaalani, Neel Staats, Kaltoum Boufangacha, Rachida Iaallala, Hulya Gerkakan, Hélène Cixous, Karin Peijnenburg, Madelon Hendriks, Erica Bilder, Lisa van Mansfelt, Karen Johnson, Vrouwenopvang Amsterdam, Islam en Burgerschap, Personal Health Club, Kemna Casting en Job Gosschalk.

Onze bijzondere dank gaat uit naar alle vrouwen die zich hebben laten interviewen en naar Eve Ensler voor haar gratie.

Met pegels ondersteund door 
seizoen 03-04 Lira Fonds, Stichting Doen, VSB Fonds, Gemeente Almere
seizoen 04-05 I Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten, Stichting Doen (tournee langs Blijf Huizen)
seizoen 08-09, 12-13 en 13-14 I Fonds Podiumkunsten

EnglishNederlands